Főoldal

Magyarország főbb környezeti jellemzői az EPER2004 adatrendszer alapján
(2006. december 20-i állapot)

Ezen összeállítás célja, hogy a rendelkezésre álló és nyilvános EPER telephelyi adatok csoportosításával, összesítésével áttekintő képet adjon mind a szakmai érdeklődők, mind a széles nyilvánosság számára Magyarország főbb környezeti jellemzőiről.

Az éles szemű szakember – főleg a tételes adatok vizsgálata során – találkozhat fogalmi értelmezésekből és adatszolgáltatási pontatlanságokból egyaránt eredeztethető apróbb ellentmondásokkal, hibákkal, amelyet a dokumentum összeállítóinak nem állt módjában korrigálni, amiért ezúton is kérik az érdeklődő-olvasó megértését.

Az összeállítás az egyes súlypontinak tekinthető elemekre a tényszerű adatok alapján igyekszik a figyelmet ráirányítani, nem minősítve a tevékenységeket végzők technológiáit, kibocsátásainak “minőségét”, ezek ugyan is szakszerűen csak a BAT (Best Available Techniques), vagyis az elérhető legjobb technikák alapján értékelhetők.

Az összeállítás négy fejezetből áll:

A.   Az EPER telephelyek listája, az EPER telephelyek számának megoszlása településenként, felügyelőségenként, megyénként és régionként;

B.   Az ország szennyezőanyag-kibocsátása;

C.   A gazdasági tevékenységek jellemzése;

D.   Az EPER telephelyek egységes környezethasználati engedély köteles tevékenységei.

Ezen dokumentum PDF formátumban bármely érdeklődő számára szabadon letölthető.

>> Tovább

E-mail a webmesternek.