Főoldal

Magyarország főbb környezeti jellemzői az EPER2001 adatrendszer alapján

Ezen összeállítás célja, hogy a rendelkezésre álló és nyilvános EPER telephelyi adatok csoportosításával, összesítésével áttekintő képet adjon mind a szakmai érdeklődők, mind a széles nyilvánosság számára Magyarország főbb környezeti jellemzőiről. Az elemzés azonban – kialakult gyakorlat hiányában – nem törekedhet teljes körűségre.

Az éles szemű szakember – főleg a tételes adatok vizsgálata során – találkozhat fogalmi értelmezésekből és adatszolgáltatási pontatlanságokból egyaránt eredeztethető apróbb ellentmondásokkal, amelyet a dokumentum összeállítóinak nem állt módjában korrigálni, amiért ezúton is kérik az érdeklődő-olvasó megértését.

Az összeállítás az egyes súlypontinak tekinthető elemekre a tényszerű adatok alapján igyekszik a figyelmet ráirányítani, nem minősítve a tevékenységeket végzők technológiáit, kibocsátásainak “minőségét”, ezek ugyan is szakszerűen csak a BAT (Best Available Technique), vagyis az elérhető legjobb technika alapján értékelhetők.

Az összeállítás négy fejezetből áll:

A.   Az EPER telephelyek listája, az EPER telephelyek számának megoszlása településenként, felügyelőségenként, megyénként és régionként

B.   Az ország szennyezőanyag-kibocsátása

C.   A gazdasági tevékenységek jellemzése

D.   Az EPER telephelyek egységes környezethasználati engedély köteles tevékenységei

Ezen dokumentum Word formátumban bármely érdeklődő számára szabadon letölthető a http://eper-prtr.kvvm.hu/docs/EPSOVa.zip címről.

>> Tovább

E-mail a webmesternek.