Főoldal
2004. 07. 01. (csütörtök) 08:57
Elindult a KvVM EPER-PRTR honlapja

2004. júliusában megnyitotta oldalait a nagyközönség előtt a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Magyarország EPER-PRTR környezetvédelmi adatszolgáltatását bemutató honlapja.df


A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Integrált Szennyezés-megelőzési és Környezet-egészségügyi Főosztálya, a Környezetgazdálkodási Intézet, a Helion Kft. és a VÁTI Kht. összefogásában készült weboldalak az ország 2001. évi adatokat tartalmazó, dinamikusan kereshető EPER adatbázisa mellett tájékoztatást adnak a nemzetközi EPER-PRTR adatszolgáltatási kötelezettségekhez kapcsolódó előírásokról, az adatgyűjtés folyamatáról és – magyar, illetve európai uniós – jogszabályi hátteréről is. A környezetvédelmi terminológiában való eligazodást a honlapon többek között egy Fogalomtár is segíti, az oldalak közti tájékozódásban pedig egy Webtérkép áll a látogatók rendelkezésére. Az adatbázisban való keresést kezelési útmutatók segítik (külön a telephelyi, és külön az összesített adatok keresésére szolgáló felület esetében), a kapcsolódó magyar és nemzetközi forrásanyagokra és webhelyekre pedig az oldalak készítői által összeállított Linkgyűjtemény elemei mutatnak.

A készítők várják a honlapot felkereső látogatók észrevételeit, javaslatait – a honlapon működő Fórum és a Kapcsolatfelvétel szekcióban felsorolt e-mail címek egyaránt az érdeklődők rendelkezésére állnak.

E-mail a webmesternek.